Gunnar Edman, min och Thomas pappa, skulle ha fyllt 100 år den 23 april. Vi tycker det är värt att påminna om hans rika tankevärld och bokutgivning. Därför gör vi en liten utställning som öppnas just 23 april, dels på Ljungskile bibliotek, dels på biblioteket på folkhögskolan (där Gunnar också var lärare). Han skrev ca 35 böcker – romaner, livsfråge- och naturböcker; en av dem finns för gratis nerladdning här på hemsidan (Skuggbild och verklighet). Vi presenterar också nästa vecka en nyutgåva av Emil i Mystiska Huset. En bok om småstadscharm, originella figurer och bus-streck i 1920-talets Marstrand.

Om allt detta intervjuades jag idag i P4 Väst – där jag även hann berätta om en föreläsning jag håller i Hjärtums bygdegård i kväll kl 19.00. tema: Bredfjällets historia (och lite om naturen också förstås).