Vi hade knappt hälsat elever och lärare välkomna till kulturfriluftsdagen på Bredfjället i morse förrän himlen öppnade sig! Sen regnade det ihållande fram till halv två när bussarna kom åter och hämtade. Osis!

Ändå hann våra minst sagt livliga, unga gäster – fyror från Ljungskile och sexor från Ramneröd/Dalaberg i Uddevalla – att bekanta sig med fjällets historia, springa en kortare orientering, kasta hästsko och bygga på Annas koja, modell 1817. Och äta medhavd lunch.

Vi som inte till vardags är lärare fick en lärorik inblick i skolans och elevernas aktuella situation. En erfarenhet som väcker många delvis oroande frågor och funderingar till liv. Och samtidigt en stark beundran för dem som arbetar i svensk grundskola idag.

Nästa torsdag tar vi emot elever från Hovhultsskolan i Uddevalla.