Åh, så vi har längtat efter våra barnbarn Ludvig, 6 och William, 4! Idag, efter att jag föreläst på Västsvenska Handelskammaren, mötte jag dem på Göteborgs central. Med mamma Victoria kom de strålande emot mig på perrongen. Och knappt hade vi stannat till på gårdsplanen hemma i Ljungskile förrän de slet av sig kläderna och sprang in i de kalla vattenkaskaderna från trädgårdsspridaren. Glädjetjut! Sedan middag på balkongen i god värme. Britt-Inger och jag njuter. Och känner en stor tacksamhet över att få uppleva en sådan lycka – mitt i en allt oroligare värld, där så många medmänniskor tvingas leva på flykt undan krig och ond bråd död.

Nu ska trion från Täby kyrkby stanna här hos oss i drygt en vecka. Det blir kojbygge, älgparksbesök, bad, krabbfiske, krocket på gräsmattan. Och mycket annat. Underbart!