I torsdags låg skonaren Athene och väntade på oss i Skärhamn. Vacker som en dröm och med Ingemar Johansson vid rodret. En trygg kapten, tillika klädesholmare, som bjöd oss på en treagarsseglats vi nog aldrig ska glömma. Först under svällande segel i hisnande gropig sjö förbi Åstol och Dyrön, sen på mjuk plattläns nordvart i Hakefjorden till natthamnen i Eriksberg på Bokenäset. Från byssan under däck steg med jämna mellanrum de allra ljuvligaste dofter, signerade Göran och Ann Klang. Det kulinariska succéparet som mättade våra sugna magar med himmelsk frukostgröt, torsk- och ekoköttmiddagar och minnesvärt fikabröd! Dag 2 gick vi till Bassholmen, Malö strömmar och Handelsman Flink – och tog därefter nattvila på Käringön, pastor Simsons gamla schartauanska andliga revir, nu ett stillsamt semesterparadis (bara 50 av de 200 huset bebos av åretruntfolk)

Vi som seglade? Ett tjugotal människor från olika hörn av Sverige. Som nästan omgående upplevde att vi inte bara njöt av Bohusläns natur och kultur utan också av varandras sällskap.
Och vädret? Kunde inte varit bättre! En efterlängtad glugg av ljus och lagom värme i julisommarens annars så blöta och bläsiga gråväder.

Gå in och kolla Athenes program, dessa dagar i samarr med Friluftsfrämjandet. Navigare necesse est – lycka till!