För drygt en vecka sedan kände vi i LSK att klubben borde erbjuda sin stora publik att lämna kläder och skor fvb till flyktinglägren i det krigshärjade Syrien (där halva (!) befolkningen tvingats fly från sina hem undan krigets raketer och bomber).

Men vilken organisation skulle vi samarbeta med? När jag förra helgen såg hur effektivt och trovärdigt Erika Wettre Westdahl fick hundratals Ljungskilebor att delta i en lokal insamling tog jag kontakt. Genom Erika fick jag/LSK kännedom om organisationen Pay it forward som har mycket gott renommé och bl a finns stationerad i Uddevalla (www.payit4ward.se)

LSKs ledning gav snabbt grönt ljus för kampanjen ”äLSKa din nästa” som vi kunde presentera på plan i lördags strax före avspark. Genom en generös insats vid entrén av Erika Westdahl och hennes team kunde Sune Björk och jag direkt efter matchen åka in med ca 50 fyllda plastsäckar till Pay it forward´s centralförråd i stan. Därifrån går om några veckor en långtradare till flyktingläger utanför Damaskus!

På matchen igår på Uddevalla Arena fanns också affischer som uppmanade oss alla att skänka pengar till mat, medicin och skolmateriel som köps in i Turkiet och transporteras därifrån till Syren. Man kan enkelt swisha in sitt bidrag på tel 1235440359 eller använda kontonummer 8368-3, 944591252-1

Välkommen att delta!