Åttio personer myllrade runt i församlingshemmet Hemgården igår kväll när den månadslånga kampanjen Klimatsmarta Ljungskile avslutades. 19 butiker och krogar har deltagit och några var på plats tillsammans med kommunens energirådgivare, Uddevalla Energi – som kört fram både en solpanel och sin sopdrivna elbil! Sofia och Niclas Geidvik underhöll med sång och musik, ihop med kyrkoherde Stefan och verksamhetsledare Daniel på gitarr. Själv höll jag en kortföreläsning om oddsen inför FNs klimatkonferens i Paris i december. Församlingens pilgrims- och internationella grupper engagerade publiken liksom vaktmästare Göran som berättade om den framgångsrika jakten på onödiga kilowattimmar i kyrkobyggnaderna. Sen blev det klimatsmart matmingel med skänkt surdegsbröd och finfina ostar och korvar. Allt givetvis närproducerat och, ja just det – klimatsmart. Flera butiker och restauranger fortsätter kampanjen och har i media berättat att Ljungskileborna visat ett hoppfullt intresse för ”snabbguiden” som finns utlagd på alla ställen där folk köper livsmedel eller äter. Kul!