I november i fjol blev jag väldigt inspirerad av ”Allt ljus på Marstrand”, en ljusfest i min födelsestad därute i havsbandet. Och jag tänkte: Det skulle vara kul att försöka göra något liknande i Ljungskile! Jag presenterade idén för LSKs styrelse i januari – och fick positiva kommentarer.

Nu på fredag 27 november är det premiär för LJUSA LJUNGSKILE, på torget i Ljungskile kl 17-21. En ljusfest för alla i Uddevalla kommun och runtom i regionen som villl komma till vårt samhälle. För att gå i ljuståget med sina barn och i fackeltåget för tolerans, för att vara med om showen på torget kl 19 när vi korar ÅRETS LJUSHUVUD I LJUNGSKILE 2015. För att lyssna på konserten BYGD I LJUS. Och ta del av konst, musik och ljusskygga berättelser mm. Höra hårdrockaren Magnus Rosén tillsammans med Niclas o Sofia Geidvik i ljuskonsert i Ljungskile kyrka. Och ljusandakt med vår herde Stefan Klint.

LJUSA LJUNGSKILE vill stärka vi-känslan i en mörk tid, visa på kärlek och tolerans, solidaritet och glädje. Huvudarrangörer: LSK och Uddevalla Näringsliv