Juli och augusti har varit oerhört intensiva – och roliga! Förutom badturer i vår lilla platsbåt till Ljungskiles ljuvliga skärgård har vi haft släkt och vänner på kalas och upptäckarfärder i Bohuslän.

I juli ledde jag en blomstervandring på skånska Kullen och föreläste sedan i Arilds missionskyrka på kvällen. En onsdagskväll på gräsmattan utanför Ljungs 1100-talskyrka kåserade jag om Luther, en sammansatt (bipolär?) personlighet jag först nu börjat på allvar intressera mig för; 90 personer ville lyssna.

Jag har också lett två kulturvandringar i samhället och till de gamla gårdarna kring Ljungs-kilen, allt utifrån min nya bok ”Historien om Ljungskile”. Totalt 160 deltagare; varav 90 igår, en stilla solig kväll när vår bygd är som allra skönast.

Första veckan i augusti deltog jag först i publiken på en makalöst spännande Europakonferens, i arrangemang av Ljungskile folkhögskola och Lunds universitet. Bl a föreläste professor Sverker Gustafsson om EUs framtid och dito Sven-Erik Liedman om Marx i London. Därefter for jag själv som föreläsare till Kristen Humanisms sommarmöte på min gamla kära folkhögskola S:t Sigfrid i Växjö. Mina teman var Världen och Europa – hot och löften samt Elin Wägner och hennes budskap om fred med och på jorden.