Ann och Göran Klang, dessa förtjusande, fantastiska, kunniga och engagerade Ljungskilebor blev igår krönta med lönnkrans på huvudet och medalj på bröstet. Plats: Flaggberget, Lyckorna, med vidunderlig utsikt över hela fjorden, skärgården och Orustlandet. Orsak: Den hundrade tisdagsvandringen!

Ja, just det! Hundra tisdagar kl 10-14, under fem år, har Ann och Göran planerat och inbjudit till öppna, stärkande, roliga, sociala och kunskapsförmedlande vandringar i Ljungskilebygden. Det har handlat om alltifrån konst på Ulvesund, fornborgar i Resteröd och natur i Hjärtum och Svenshögen – till människoöden och blåsippsbackar på Bredfjället. Och mycket mera. Inklusive lunchmat som var och en tar med sig.

Vi 35 deltagare igår skålade för dem och sjöng ”Ja må de leda, ja må de leda, ja må de leda hundra vandringar till…javisst ska de leda…osv

Höstsolen värmde, havet låg blåskimrande under oss. Och lönnlöven glödde på kapp.

Du som ännu inte upptäckt tisdagsvandringarnas charm – kom med oss till våren! Spana på anslagstavlor och i tidningarna efter tider och program.