Igår kl 18 firades ”Ljungskilemässan” VÅR STUND PÅ JORDEN – från Big Bang till 2018 i Skärstads kyrka, två mil norr om Jönköping. Med starkt berörande musik – rock, jazz, folkton, sakralt – av Magnus Sjöqvist och texter av undertecknad (utöver poesi av bl a Claes Andersson och Edith Södergran samt bibeltexter). Sjöqvist var kapellmästare för den proffsiga ensemblen och maestro George Keczan, som gjort arren, ledde en stor kör med barn och vuxna från hela den vackra Skärstaddalen; församlingens kantor Yvonne Fritsel hade under några månader övat in musik och text med dem. Det klingade underbart! Biologen Magnus Apelquist hade sammanfogat en serie fantasieggande bilder som följde mässans olika teman och exponerades i korets kupol. Lokala engagerade röster hördes om engagemanget för Östra Vätterbranternas biosfärområde, om flyktingskap och solidaritet. Prästen Cristina Virdung ledde mässan.

Detta var sjätte gången ”Big bang-mässan” firades sedan ”premiären” 2016; tidigare två gånger i Ljungskile, två i Göteborg och en i Köping. Det blev en både hoppfull och uppfordrande kväll kring förundran, förändring och förtröstan!