Det var fullsmockat igår i Ucklums lilla fina missionskyrkan på kullen med utsikt över sjön Hällungen och pilgrimsfalkens branta bergsstup vid horisonten. 120 pers – en härligare publik får man leta efter! Folk från Ucklum, förstås, men också en massa tillresande från Göteborg, Marstrand, Tjörn, Orust, Flatön…
Jag talade om vårens begivenheter – allt från koltrastmusik till Moder Humlas ”visdom” och myrstackens hemliga liv. Och rekommenderade en knoppsafari – eller att stå vid ringside till grodornas bubblande kärleksvatten. Ingela Bertilsson och hennes team är eldsjälar av Guds nåde, lycka till i fortsättningen!

Tidigt lördag morgon åker Britt-Inger och jag till festligheterna i Bergs socken i djupaste Småland. För 2015 är det faktiskt precis 20 år sen vi Elin Wägner-fans lyckades köpa loss den kloka författarens skrivarstuga och bostad, Lilla Björka, byggd 1923 när Elin fått De Nios pris och kunde slå sig ner i sina barndomssomrars bygder som hon älskade så mycket. Det var här hon skrev Fred med jorden och Väckarklocka kring 1940. Och Tusen år i Småland! Om miljö- och fredskämpen Elins budskap idag och Wägnersällskapets fortsatta verksamhet ska vi tala i morgon. Kul!