Igår kväll kåserade jag för en stor, trevlig publik i Hjärtums bygdegård. Temat var Bredfjället – historien, människorna, naturen. Jan Töves makalösa bilder – från vår bok Röster från skogen – fick illustrera min berättelse. Det var dramatik men också många glada skratt..

I morgon bitti tar jag tåget till Markaryd där vi i Smålands Akademi har möte med föredrag och festligheter. I Kulturhuset kl 16 leder jag en presentation av vår nya vackra bok ”Småland – en kärleksförklaring”. Men innan dess träffar jag min gamle biologilärare Daniel Markehed, idolen från realskoletiden på Restenäs i början av 1960-talet. På lördagarna efter skolans slut klängde han i träden med oss, satte upp fågelholkar och arrangerade exkursioner. Som en kompis! I katedern på måndag var han krävande lärare, sträng om så behövdes. Vi ungdomar gillade den mixen! Nu är han 85, still going – och i morgon ses vi alltså i hans hembygd. Ska bli kul!