Sillens Dag – vilken succé på Klädesholmen på självaste nationaldagen! Min morfar Ivar som 1918 startade öns första konservfabrik log sannolikt från sin himmel när han såg den vänliga kommersen på plan framför Klädesholmen Seafood. Där träffade jag Morgan Bråse, en av fabrikörerna, och prisade honom och hans team för svartvinbärssillen, den bästa kryddblandning de gjort (jag äter den med två hårdkokta ägg till lunch vareviga dag och tröttnar aldrig, aldrig). Årets sill 2015 är en inläggning i bl a basilika. Inte dum den heller.

Därefter for Britt-Inger och jag till Gränna där jag fick vara med på scen på fagra Grännaberget och hylla ett 20-tal ambassadörer för Biosfärområde Östra Vätterbranterna.

Efter en underbar vecka i Stockholm med barn och barnbarn – där vi firade Victoria, 39 och William, 4! – är vi tillbaka på västfronten. Och nu ska lilla båten äntligen i sjön.