När hörde ni senast en predikan i kyrkan? En bra sådan?! Som gick till både hjärna och hjärta och gav mersmak. För min del är svaret enkelt: På midsommardagen (i lördags) i Resteröds underbara lilla 1100-talskyrka strax norr om Ljungskile. Och idag i Ljungskile, i kyrkan på udden ut i havet.
Vid båda tillfällena var det Ljungskiles kyrkoherde Stefan Klint som talade – med lärdom och stringens och samtidigt jordnära, varmt och personligt. Om det som rimligen bör vara kärnan i kristendomen: att våga bejaka livet och växa som människa. Att få uppleva sig värdefull och behövd. Att kunna se hur modern vetenskap och tron på Gud kan gå hand i hand.

Jag är övertygad om att folk som inte på länge suttit i en kyrkbänk – och kanske därför odlat en del fördomar – skulle ha blivit glatt överraskade om de varit där. Så mycket goda tankar för vardagen att ta till sig och fundera vidare över! Tack Stefan!

Till råga på all kan Ljungskile församling stoltsera med ytterligare två härliga förkunnare: prästerna Andreas ”Sigge” Widekärr och Louise Sjölund. Och fantastiska körer och kyrkomusiker som lyfter gudstjänstlivet. Missa inte den populära sommarmusiken i församlingens kyrkor, varje söndag kl 19 (ibland annan dag) fram till 23 augusti. Eller sommarprogrammen sju onsdagar kl 19 på backen utanför Gamla kyrkan (ikonmåleri, Tranströmerlyrik, ”från big bang till sommarängen” mm)