I förrgår bjöd min bror Thomas och jag till konsert i Marstrands 1200-talskyrka, i vår pappas tillika Marstrandsfödde Gunnar Edmans anda. Temat var HAV LIV LJUS – med underbara artister som Göteborgs kammarkör under maestro Gunnar Eriksson, kometsångerskan Sofia Geidvik, storbandsledaren och trumpetaren Niclas Geidvik samt pianisten och teatermusikartisten Niklas Román. En halvtimma före start var kyrkan proppfull; publiksiffran när vi gick igång var 360 personer. Rekord!!

Det blev sju kvart med makalöst vacker musik och text av Evert Taube, Ebba Lindqvist, Ted Gärdestad, Elisabeth Hermodson. Och tre dikter av Gunnar Edman, en av dem tonsatt av vännen Gunnar Eriksson. Däremellan kåserande vinjetter där Thomas och jag berättade om Gunnars författarskap och livssyn och läste korta texter ur några av hans böcker.

Utanför skriade tornseglarna i det ljumma lufthavet. Alltmedan tystnaden lägrade sig över kullerstensgatorna och solen sakta gick ner vid horisonten bakom Pater Nosterskären.

En magisk kväll tyckte publiken, däribland Grynet Molvig, sommarboende på ön och fortfarande aktiv som scenartist. ”Nu skall jag stifta bekantskap med er fars böcker” sa hon och gled ut i sommarkvällen.