Förra söndagen så här dags talade jag i den fullsatta, stora vackra vita kyrkan i Köping, fyra mil väster om Västerås. En mäktig gospelkör sjöng mellan mina korta ”prator” med tre proffsmusiker på piano, sopransax och bas. Lina Adolphson, initiativtagare och värd, dirigerade och sjöng solo, en inspirerande kyrkomusiker som också spelat in jazz och folkmusik på ett antal cd-skivor. Det hela blev en makalös upplevelse jag sällan skall glömma. Mitt i programmet gick den månghundrahövdade publiken på en tyst meditationsvandring till vackra naturfotografier runtom i kyrkan.

Nästa helg är jag kallad till Skelleftehamn i Västerbotten för en samling på lördagskvällen och predikan i gudstjänsten på söndag. Senare på söndagen blir det framträdande i Umeå där jag även talar på en prästfortbildning på måndag. Tema: Kyrkans/evangeliets positiva roll i arbetet för en hållbar och rättvis samhällsutveckling, lokalt och globalt.

Jag känner mig synnerligen hedrad och ödmjuk, det är så fantastiskt att få möta så många engagerade yngre och äldre människor.

Men innan jag far iväg blir det LSK-grupp i morgon, presidentvalvaka med goda vänner tisdag-onsdag natt. ”Eftersläckning” i form av en konsert med Göteborgs Symfoniker på onsdag kväll. En go´ vecka väntar!