Under helgen helgen fick jag glädjen att delta i två aktiviteter som bägge samlade en hel del folk.

* I lördags var jag med om att arrangera ”Bredfjällsdagen” för tredje året – med förmedling av kunskaper om allt från fiske, jakt, glödkaksbak, linberedning, miniorientering och äggost till kulturhistoria från gången tid. Cirka 170 barn och vuxna kom och gick – och trivdes i det något ostadiga vädret vid Norra Fjällets gård och friluftscenter. Bakom eventet står ”Bredfjällsarvet”, en grupp med representanter för Friluftsklubben, Friluftsfrämjandet och Hembygdsföreningen

* I går, på Bokmässans sista dag, bildkåserade jag på tvä fullsatta seminarier utifrån min och fotografen Jan Töves nya stora bok ”Bohuskusten förr och nu – världens sjunde skönhet”.

Roligt att få uppleva publikens respons och alla positiva samtal efteråt vid bordet där jag satt och signerade så pennan glödde! Men så bjuder ju vårt Bohuslän på en makalös mix av intressanta människor, kultur, fiske, sten, natur – och en dramatisk politisk historia! Härligt var det också att sedan ströva runt på det myllrande mässgolvet tillsammans med min käre bror Thomas.